Ovoce je základ
Kvalitní vstupní surovina
Bez kvalitní vstupní suroviny nelze vyrobit kvalitní produkt. Myslete na to již pro zpracování ovoce. Ovoce do kvasů musí být dobře vyzrálé, nebo až přezrálé. Nesmí být nahnilé, nedozrálé, napadené chorobou nebo plísní. Do kvasu se nesmí dostat příměsi jako je hlína, kameny, tráva, větvičky apod. Každá chyba se projeví ve výsledné kvalitě kvasu a následně v chuti a vůni výsledné pálenky. Pokud by kvas napadla například plíseň, je velké riziko, že výsledná pálenka si převezme ve své chuti a vůni i tuto vadu.
Pokud si nejste jisti správným postupem výroby kvasu, nemáte prostory či vhodné nádoby, neváhejte se na nás obrátit. Zajišťujeme i službu kvašení - stačí, když nám čisté ovoce přivezete, my zajistíme jeho správné vykvašení a pak Vás už jen zavoláme k pálení a koštu ;-).
Plný servis
Od ovoce až k ochutnávce
Nemáte čas věnovat se výrobě kvasu? Nevadí, dovezte nám ovoce, případně požádejte o náš svoz a my se o vše postaráme. Tuto službu nabízíme (mimo cenu svozu) zdarma jako bonus k pozdějšímu vypálení. Ovoce zpracujeme, umístíme do nádob, doplníme o kvasinky a živiny a pohlídáme zdárný proces kvašení. Pokud budete mít zájem, informujeme Vás předem o plánovaném termínu pálení a můžete být v přítomni, až z měřidla poteče Vaše skvělá pálenka.